Wijnactie 2017

Volleybalclub Geel-Zwart Wijnegem verkoopt van 21/10 tot 18/11 2017 wijn ter ondersteuning van haar werking en dit voor een zeer redelijke prijs. Wegen het succes van vorig jaar, bieden we de Spaanse Monte Carbonero en Franse St. Benezet graag opnieuw aan. Ook de frisse Rosé en de sprankelende Cava kan weer besteld worden. Dit jaar hebben we een nieuwe rode en witte Lello uit Portugal en een rode Bordeaux uit 2012 in het assortiment. Na  een zware selectie binnen ons feestcomité en goedkeuring op een proefmoment, kunnen we deze wijnen met een gerust hart aanprijzen. De wijnen zijn te koop aan 6 en 8 euro en de cava aan 9 euro per fles. Bestellen kan via één van de leden of via wijnactie@geel-zwart.be

bestelbon-wijn-actie-2017

  • Om praktische redenen vragen we om bestelling in een veelvoud van 6 te plaatsen. Dit hoeven niet 6 dezelfde flessen te zijn, bv 2 flessen rood, 2 flessen rosé, 2 flessen wit.
  • Betaling kan cash aan een van de leden of per overschrijving op BE83 0680 3371 6015 met vermelding “wijnactie + naam”
  • Afhalen kan op zaterdag 2 december tussen 12u en 17u in Wijnegem, Ganzenweg 3.

Monte Carbonero 2015 – Uclès – Rood (€6)
Aan te raden bij pasta, tapas en vleesgerechten. Deze fruitige, sappige rode wijn is afkomstig van wijngaarden op een hoog gelegen plateau (700-800m) in de noordelijke tip van centraal Castilië. Het is een veelzijdige wijn voor alledag. (Spanje, Tempranillo & Syrah)

 

Monte Carbonero 2015 – Uclès – Wit (€6)
Aan te raden bij aperitief, seafood en gevogelte. Deze witte wijn is afkomstig van wijngaarden in de noordelijke tip van centraal Castilië. Het is een levendige, frisse, witte wijn. (Spanje, 70% Verdejo – 30% Chardonnay)

 

Lello Tinto 2014 – Douro – Rood (€8)
Deze rode Douro heeft een mooie robijnrode kleur en is aan te raden bij geroosterd vlees, wild, worst en kazen. Hij beschikt over intense aroma’s van rijp rood fruit met noties van zonneroosje en kruiden. Dit is een goede evenwichtige wijn met een blijvend fruitig einde. (Portugal, Touriga nacional & francesa, Tinta roriz & barroca)

 

Lello Branco 2015 – Douro – Wit (€8)
Deze wijn heeft een zuivere en citroengele kleur en past bij geroosterde vis, gevogelte en vis. De Lello wit heeft intense fruitige aroma’s met noties van mineralen. In de mond is deze wijn fris met een zeer goede uitgebalanceerde zuurheid en een fruitig einde. Fris gedronken komt deze wijn heel goed tot zijn recht. (Portugal, Gouveio – Viosinho – Rabigato blanc)

 

Bordeaux 2012 – Rood (€8)
Deze wijn is een toonbeeld van een typische Bordeaux. Zijn aroma’s roepen rode vruchten op met op de achtergrond hints van tabac en kruidigheid. In de mond overheerst het fruitige karakter van deze wijn en dit gecombineerd met zijn zalvende tannines. Mooi in evenwicht met een lange afdronk, geschikt bij rood vlees, kip, kazen engoed gezelschap. (Frankrijk, 70 Merlot – 15% Cabernet sauvignon – 15% Cavernet franc)

Benezet rood

 

Ch. Saint Benezet 2013 – Rood (€8)
Ideaal bij rood vlees, Grill en kazen. In de mond is deze wijn een heldere rode wijn. De neus is expressief met noten van rode vruchten van het gekookt fruit. (Frankrijk, 70% Syrah – 30% Grenache Noir)

 

Ch. Saint Benezet 2014 – Wit (€8)Benezet wit
Aan te raden bij wit vlees, kaas, of gewoon als een aperitief. Een witte wijn met goud gele reflecties. De neus is zeer aromatisch met hints van witte bloemen en vruchten zoals abrikozen. (Frankrijk,
20% Viognier – 40% Grenache Blanc – 40% Vermentino)

 

Ch. Saint Benezet 2014 – Les Caprices de Lola – Rosé (€8)
Benezet roseIdeaal als aperitief, bij gegrild vlees, salades en voorgerechten. Deze wijn is een mooie, elegante, lichte rosé. De neus is elegant en flatterende met fruitige tonen van citrusvruchten. (Frankrijk, 60% Syrah – 40% Grenache Noir)

 

Cava – Chateau Royal Brut Reserva (€9)Cava
Een evenwichtige, typische Cava uit het noordwesten van Spanje, gemaakt van 3 verschillende druivensoorten. Het gaat om een droge, maar fruitige schuimwijn met voldoende soepelheid en complexiteit om elke wijnliefhebber te behagen.